Če iščete nove izzive v življenju,

smo tukaj, da vas podpremo.

O nas

iManaLAB je zavod za umetniško produkcijo in izobraževanje. Cilj zavoda je neformalno izobraževanje in povezovanje ljudi, ki jih zanima vizualna umetnost. Za doseganje svojih ciljev zavod organizira različne dejavnosti ter dogodke, ki so namenjeni promociji umetnosti in družbeno odgovornemu kulturnemu povezovanju. Poleg tega pa se ukvarja še z drugimi dejavnostmi –  predstavitev fotografov in njihovih del ter fotoknjig.

Zavod želi s svojimi dejavnostmi spodbujati in razvijati zanimanje do umetnosti, zato smo v začetni fazi začeli z organizacijo tečajev in delavnic ter fotografskimi potovanji po Sloveniji in tujini.

V želji po povezovanju umetnikov smo ustvarili rezidenco, ki deluje kot center za združevanje različnih umetniških zvrsti in prostor za medkulturni dialog.

Naša vizija

Nočemo biti le še ena dodatna institucija. Poleg znanja bomo našim učencem podali tudi pomembne vrednote in življenjska načela (spoštovanje, pomen posameznega trenutka, povezava z okoljem …)

Verjamemo, da prav sodelovanje v pozitivnem duhu prinaša resnično dobre rezultate. Vsak dan je lahko dobra priložnost za začetek novega in dobrega prijateljstva ali poslovnega sodelovanja.

Želimo biti pomemben akter pri sodelovanju z različnimi umetniki, nevladnimi organizacijami v Sloveniji in tujini na področju vizualne umetnosti.

Spoznajte našo ekipo

Dalibor Lozar

Direktor

Dolgoletne izkušnje pri gradnji lastnega podjetja so me naučile, kako pomembno si je upati “stopiti v neznano” in slediti svojim željam. Številne izkušnje, ki sem jih pridobil na poslovni poti bi želel prenesti tudi na področje nevladnega delovanja in s tem prispevati družbi v kateri živimo.
Potrebno je narediti korak naprej, saj le tako lahko pride do sprememb.

Maša Lancner

Fotografinja in predavateljica

Sprva sem se posvetila študiju – španščine in japonščine, kjer sem se poleg jezikov seznanila še s tujimi kulturami. S potovanji po Španiji, Južni Ameriki in Japonski sem pridobila bogate izkušnje iz njihove kulture in vsakdana. Ljubezen do umetnosti me je vodila na študij fotografije, ki me je popolnoma prevzela, zato sem se odpravila na izmenjavo v E-Artsup v Pariz, nato še na Erazmus prakso za mlade podjetnike v Madrid.
V življenju sta mi pomembni dve stvari – odkritost in spoštljiv odnos do sveta okoli nas.

Mana

Animatorka

Od malih nog me zanimata dve stvari – narava in umetnost. Zelo mi je všeč, ko skupaj s svojim fotoaparatom odkrivava svet.
Največja umetnost življenja je prijazno sobivanje z naravo.

 

Kje se nahajamo?

Najdete nas na Gregorčičevi ulici 25 v Novi Gorici. Vhod v naše prostore je z leve strani stavbe po stopnicah.

 

Sodelujemo z 

 

Kaj menijo o nas?

S tečajem sem bila zelo zadovoljna.

Andreja Mavri

Izrekam vso pohvalo, tudi k izvedbi tečaja v priporu.

Jože Kojc

Tečaj fotografije me je pritegnil zaradi predstavljene vsebine, saj sem si želela usvojiti nekaj strokovnega znanja o fotografiranju z možnostjo praktičnega pristopa. Fotografinja Maša, ki je tečaj vodila, nam je teorijo predstavila predvsem v obliki pridobivanja izkušenj v zunanji okolici. Tečajniki nismo bili prisiljeni sedeti v zaprti sobi in slediti napisanim navodilom določene projekcije, ampak smo imeli možnost urjenja fotografskih veščin neposredno v bližnji okolici. Ob tem nam je Maša potrpežljivo sledila in vsakemu podala vidik njenega strokovnega očesa. Če bi mi čas omogočal in bi imela možnost nadgradnje usvojenega znanja, bi se tečaja nedvomno zopet udeležila.

Ana