Če iščete nove izzive v življenju,

smo tukaj, da vas podpremo.

O nas

iManaLAB je zavod za umetniško produkcijo in izobraževanje. Cilj zavoda je neformalno izobraževanje in povezovanje ljudi, ki jih zanima vizualna umetnost. Za doseganje svojih ciljev zavod organizira različne dejavnosti ter dogodke, ki so namenjeni promociji umetnosti in družbeno odgovornemu kulturnemu povezovanju. Poleg tega pa se ukvarja še z drugimi dejavnostmi –  predstavitev fotografov in njihovih del ter fotoknjig.

Zavod želi s svojimi dejavnostmi spodbujati in razvijati zanimanje do umetnosti, zato smo v začetni fazi začeli z organizacijo tečajev in delavnic ter fotografskimi potovanji po Sloveniji in tujini.

V želji po povezovanju umetnikov smo ustvarili rezidenco, ki deluje kot center za združevanje različnih umetniških zvrsti in prostor za medkulturni dialog.

Naša vizija

Nočemo biti le še ena dodatna institucija. Poleg znanja bomo našim učencem podali tudi pomembne vrednote in življenjska načela (spoštovanje, pomen posameznega trenutka, povezava z okoljem …)

Verjamemo, da prav sodelovanje v pozitivnem duhu prinaša resnično dobre rezultate. Vsak dan je lahko dobra priložnost za začetek novega in dobrega prijateljstva ali poslovnega sodelovanja.

Želimo biti pomemben akter pri sodelovanju z različnimi umetniki, nevladnimi organizacijami v Sloveniji in tujini na področju vizualne umetnosti.

Spoznajte našo ekipo

Dalibor Lozar

Direktor

Dolgoletne izkušnje pri gradnji lastnega podjetja so me naučile, kako pomembno si je upati “stopiti v neznano” in slediti svojim željam. Številne izkušnje, ki sem jih pridobil na poslovni poti bi želel prenesti tudi na področje nevladnega delovanja in s tem prispevati družbi v kateri živimo.
Monica Katerina Lango

Monica Katerina Lango

Projektna vodja

Že v zgodnji mladosti sem pokazala veliko zanimanje za umetnost in arhitekturo. Slednje sem se odločila študirati na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani. Strast do umetnosti me je usmerila k risbi in ilustraciji, želja po ustvarjanju pa me je napotila v Sežano na višjo strokovno šolo, smer oblikovanje kamna. Trudim se, da bi bilo moje delo čimbolj prijazno okolju in uporabniku.

Maša Lancner

Fotografinja in predavateljica

Sprva sem se posvetila študiju – španščine in japonščine, kjer sem se poleg jezikov seznanila še s tujimi kulturami. S potovanji po Španiji, Južni Ameriki in Japonski sem pridobila bogate izkušnje iz njihove kulture in vsakdana. Ljubezen do umetnosti me je vodila na študij fotografije, ki me je popolnoma prevzela, zato sem se odpravila na izmenjavo v E-Artsup v Pariz, nato še na Erazmus prakso za mlade podjetnike v Madrid.
Andreja Pečenko

Andreja Pečenko

Ustvarjalka - delavnice z otroci

Že odkar se spomnim, sem vedno rada ustvarjala. Ni važen material, prostor, orodje.. Marsikatero stvar bi drugi vrgli stran, jaz pa sem v njej videla, da bi lahko še bila koristna. Kot da se prižge žarnica, prileti ideja in potem nekaj nastane-včasih takoj, včasih pa v presledkih. Rada imam ponovno uporabo in kljub temu, da imam rada red, me od nekdaj obdaja (jaz temu pravim ustvarjalni) nered.

Mana

Animatorka

Od malih nog me zanimata dve stvari – narava in umetnost. Zelo mi je všeč, ko skupaj s svojim fotoaparatom odkrivava svet.

Zunanji sodelavci

Marco Monsalve

Marco Monsalve

Režiser in igralec

Svojo profesionalno pot sem začel s študijem dramske igre na Escuela de Teatro Imagen v Čilu. Vse od diplome (1998) se aktivno udejstvujem na področju umetnosti tako v Čilu kot v tujini. Leta 1999 sem skupaj s čilskimi umetniki ustanovil Teatro La Machina. Ves čas sem bil aktiven tudi kot režiser – Teatro Nacional Chileno, Primorsko Dramsko Gledališče, Prešernovo Gledališče Kranj in kot predavatelj – Universidad de Santiago de Chile, Universidad de Humanismo Cristiano, Escuela de Teatro Imagen in Ljudska Univerza Nova Gorica. Od leta 2013 sem vodja projekta za promocijo branja v Čilu.
Alfonso Sampedro

Alfonso Sampedro

Fotograf in predavatelj

Po izobrazbi novinar, po duši pa »nemiren oseba«, ki potrebujem vedno nove izzive in priložnosti. Od nekdaj sem velik ljubitelj fotografije, ki skuša svet okoli sebe opazovati z različnih zornih kotov, in na ta način »sestavljati resničnost«, ki je pogosto nerealna, vendar polna kreativnosti in domišljije. Strast do fotografije me popeljala tudi do te točke, da svoje znanje rad delim s tistimi, ki jih zanima svet umetnosti in fotografije.  

 

Kje se nahajamo?

Našo pisano učilnico lahko najdete v Rožni dolini, Vipavska cesta 96. Tukaj se zbiramo ljubitelji kulture, umetnosti …

Zaradi korona virusa pa smo bili promorani svoje aktivnosti prestaviti na internet. Tako, da nas najdete na:

  • facebooku – iManaLAB, Jezikovni LAB in Ustvarjaj z Mano,
  • instargramu – iManaLAB in
  • Youtubu – iManaLab.

S svojimi tečajniki opravljamo tudi online tečaje preko skypa.

 

ucilnica_imanalab

 

Sodelujemo z